Z núdze cnosť Tofutermix (Vegan)

SPIG zdvíhacie zariadenia
Slonia slza
15. februára 2015

Z núdze cnosť Tofutermix (Vegan)

SPIG zdvíhacie zariadenia

Ja osobne som matka dvoch detí. Zjedli už aj bezlepkové palacinky (aj bez vajec amlieka). Vždy ma však kontrolujú, čo tam dávam.
Namiesto cukríkov je môj syn sušené figy aďatle. Vmiske sú namiesto čipsov nasypané oriešky.
Naša domácnosť je jednoducho iná. Aj keď stopy po alergii boli zmazané. Môj mozog nedokázal plniť základné životné funkcie, teda také veci ako alergie, musel vypustiť. Vpodstate – som dobrovoľník. Jasne, že občas „zhreším“. Ale tiež viem, ako konkrétne lepok funguje vnašom organizme. Prečo je lepšia nerafinovaná soľ. Prečo spotreba cukru klesá vnašej domácnosti na minimum. Akedy sa začala používať biela múka anie celozrnná aaký je medzi nimi rozdiel.Sú to roky praxe, roky rozhovorov slekármi, sodborníkmi na výživu, sortodoxnými zástancami istého typu stravy… Každý mi niečo dal, každý ma niekam posunul. Nie som ortodoxná. Možno som sa len očosi viac naučila počúvať svoje telo.

Život spotravinovou alergiou má svoje špecifiká, ale naozaj nie je dôvod sa ľutovať.
Budem sa Vám snažiť pravidelne prinášať pohľad na stravu vozíčkara, na stravu celiatika, na stravu ľudí alergických na vajíčka, na mlieko avýrobky zneho… Nazvime si to také okienko zdravého životného štýlu. Anik nemusí vedieť otom, ako sa znúdze rodí cnosť. 😉

Tofutermix (Vegan)

1balenie tofu biele
cca 3PL sirup agávový
cca 1,5PL prášok kakaový
cca 2PL (sójové, kukuričné, ovsené…)mlieko rastlinné sušené
cca 1PL olej slnečnicový
cca 2PL pasta tahini
podľa potreby voda

Postup prípravy receptu
1. Do mixéra alebo foodprocessora dáme všetky ingrediencie a mixujeme, kým nevznikne požadovaná konzistencia. Recept na tahini pastu nájdete v mojich receptoch alebo si kúpte hotovú. Môj termix bol relatívne tuhý, dala som asi 2 PL vody, tak pokojne môžete dať viacej. Vlastne všetko tak by očko
2. Hotový termix, sú to cca 2 porcie – také pre deti. Ja som zjedla väčšiu polovicu a idem prasknúť.
3. Údajne zmixovaním tofu, oleja a agáve (medu – nevegánsky recept) vznikne látka podobná tvarohu, vhodná do koláčov, ale to nemám odskúšané. Slnečnicový olej vo svojej zbierke nemám, môžete dať hocijaký chuťovo neutrálny, ja som dala bodliakový.

Oktober 2014

Pridaj komentár

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this